Ontwikkeling

De kwalitatief hoogwaardige ambities van de nieuwe generatie locale ondernemers en bestuurders worden steeds zichtbaarder in Cadzand. De stedenbouwkundige- en Schilvisie voor Cadzand heeft al een enorme kwaliteitsimpuls teweeg gebracht. Het uitgangspunt van de visie zijn stijlvolle gebouwen waarin de menselijke maat behouden dient te blijven. In tegenstelling tot de meeste plaatsen aan de Belgische kust, en sommige aan de Nederlandse kust, wordt het in Cadzand niet toegestaan langs de gehele kustlijn een muur van bebouwing te realiseren. Cadzand moet ook groen blijven.

De Boulevard de Wielingen, de hoofdstraat van Cadzand, wordt in Normandische stijl herontwikkeld. Het deel van de Boulevard de Wielingen tussen de toekomstige haven en het huidige winkelcentrum op het Duinplein wordt ontwikkeld tot winkelboulevard. Verderop tussen het Duinplein en het Duinhof , aan de voet van het duin bij het Badhuis, komen appartementenvilla’s in het groen. Aan de zeezijde blijft het duin in dit deel onbebouwd. Zodat u vanuit het Badhuis op groene duinen uitkijkt.

Tegenover het Duinplein is recentelijk het stijlvolle appartementencomplex “Duinhof” opgeleverd. Tevens is achter de dijk, tussen Cadzand Bad en Cadzand dorp, recentelijk in Normandische stijl het park “Noordzee Residence” gebouwd. Recentelijk heeft Hotel Noordzee als eerste hotel een enorme kwaliteitssprong en uitbreiding gerealiseerd, met fraaie architectuur, hedendaagse inrichting en wellness. De eerste ontwikkelingen met de stedenbouwkundige visie als basis zijn al zichtbaar en er komen steeds meer ontwikkelingen. In Cadzand wordt volop gebouwd en gebeuren spannende dingen!

De beste kok van de Benelux, 3 sterrenchef Sergio Herman van Oud Sluis, heeft in 2010 met zijn briljante leerling Syrco Bakker in het Strandhotel Resto Bar Pure C geopend. Pure C staat nu al op nummer 10 in de restaurantgids lekker, en is kort na haar opening al beloond met een Michelin Ster.

pure c 1 kopie

Jachthaven & de Badstatus